Zupka szpinakowa





Czas: ok. 30 minut
Porcja: ok. 100 g
Całkowity koszt: ok. 1 zł
(po 6 miesiącu życia)


Składniki:

  • 1 duży ziemniak
  • 2-3 krążki mrożonego szpinaku
  • 3 cm korzeń pietruszki
  • mały krążek cebulki
  • 1/2 małego jabłka
  • 10 g ugotowanego mięsa z kurczaka
  • 1/2 łyżeczki masła
  • ok. 150 ml wody
  • odrobina soku z cytryny

Przygotowanie:


  1. Warzywa przełożyć do garnuszka, zalać wodą i ugotować do miękkości.
  2. Osobno ugotować mięso.
  3. Po ugotowaniu zmiksować na gładki krem razem z ugotowanym mięsem.
  4. Do ciepłego dania dodać masełko i sok z cytryny. Wszystko dokładnie wymieszać.
  5. W razie potrzeby rozrzedzić wodą lub dolać wody w trakcie gotowania.

Komentarze

Popularne posty