Zupka jarzynowa II

Czas: ok. 30 minut
Porcja: ok. 100 g
Całkowity koszt: ok. 1 zł
(po 4 miesiącu życia)


Składniki:


  • 1 marchewka  
  • 1 mały ziemniak
  • 3 cm korzeń pietruszki 
  • 1 różyczka brokuła
  • 1/2 małego jabłka
  • 1/2 łyżeczki oliwy
  • ok. 150 ml wody 
  • 1 płaska łyżeczka kleiku kukurydzianego

Przygotowanie:



  1. Warzywa przełożyć do garnuszka, zalać wodą i ugotować do miękkości razem z jabłkiem.
  2. Po ugotowaniu zmiksować na gładki krem.
  3. Do ciepłego dania dodać klei i oliwę. Wszystko dokładnie wymieszać.
  4. W razie potrzeby rozrzedzić wodą lub dolać wody w trakcie gotowania.

Komentarze

Popularne posty