Króliczek w jarzynkach

Czas: ok. 30 minut
Porcja: ok. 150 g
Całkowity koszt: ok. 1 zł
(po 6 miesiącu życia)


Składniki:
  • 1 duża marchewka
  • 3 cm korzeń pietruszki
  • 1 mały ziemniak
  • 1/2 małego jabłka 
  • 10 g ugotowanego mięsa z królika
  • 1/2 łyżeczki masła
  • ok. 180 ml wody
  • 1 łyżka kaszy jaglanej 
  • 1/2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 1 krążek cebulki
Przygotowanie:
  1. Warzywa przełożyć do garnuszka wraz z kaszą i koncentratem, zalać wodą i ugotować do miękkości.
  2. Osobno ugotować mięso.
  3. Po ugotowaniu zmiksować na gładki krem razem z ugotowanym mięsem.
  4. Do ciepłego dania dodać masło. Wszystko dokładnie wymieszać.
  5. W razie potrzeby rozrzedzić wodą lub dolać wody w trakcie gotowania.
  6. Jeśli dani będzie za kwaśne dolać soku jabłkowego.

Komentarze

Popularne posty