Zupka ze szpinakiem



Czas: ok. 30 minut
Porcja: ok. 150 g

(po 5 miesiącu życia)

Składniki:

  • 80 g marchewki
  • 15 g mrożonego szpinaku
  • 1/2 ziemniaka (małego)
  • ok. 10 g ugotowanego mięsa indyczego (ok. 1 łyżka posiekanego mięsa)
  • 1 łyżeczka oliwy
  • ok. 150 ml wody
  • 3 g kleiku glutenowego (początki wprowadzania glutenu, wg normy ma być 2-3 g (1/2 łyżeczki) na 100 ml wody)


Przygotowanie:

  1. Warzywa dokładnie umyć, obrać i pokroić na kawałki.
  2. Wszystkie warzywa przełożyć do garnuszka, zalać wodą i gotować do miękkości.
  3. Osobno ugotować mięso.
  4. Po ugotowaniu wszystko razem zmiksować na gładki krem.
  5. Do ciepłego dania dodać oliwę i kleik glutenowy, wymieszać.
  6. W razie potrzeby rozrzedzić wodą lub dolać wody w trakcie gotowania.

Komentarze

Popularne posty