Zupka buraczana

Czas: ok. 30 minut
Porcja: ok. 150 g

(po 5 miesiącu życia)
 

Składniki:
  • 30 g marchewki
  • 1 średni ziemniak
  • 10 g pietruszki (korzeń, ok. 3 cm)
  • ok. 10 g ugotowanego mięsa indyczego ( ok. 1 łyżka posiekanego mięsa)
  • 1/2 łyżeczki kleiku glutenowego  (początek wprowadzania glutenu)
  • 1 łyżeczka oliwy
  • ok. 150 ml wody
  • 3 łyżki soku z buraka

Przygotowanie:

  1. Warzywa dokładnie umyć, obrać i pokroić na kawałki.
  2. Wszystkie warzywa przełożyć do garnuszka, zalać wodą i gotować do miękkości warzyw.
  3. Osobno ugotować mięso.
  4. Po ugotowaniu wszystko razem zmiksować na gładki krem.
  5. Do ciepłego dania dodać oliwę i kleik, wymieszać.
  6. W razie potrzeby rozrzedzić wodą lub dolać wody w trakcie gotowania.

Komentarze

Popularne posty