Krupniczek jaglany



Czas: ok. 30 minut
Porcja: ok. 150 g
(po 5 miesiącu życia)

Składniki:


  • 30 g marchewki
  • 7 g korzenia selera
  • 1/2 ziemniaka (małego)
  • 8 g pietruszki (korzeń, ok. 3 cm)
  • ok. 10 g ugotowanego mięsa indyczego
  • 1 łyżka kaszy jaglanej
  • 1 łyżeczka oliwy
  • ok. 150 ml wody

Przygotowanie:

  1. Warzywa dokładnie umyć, obrać i pokroić na kawałki.
  2. Kaszę jaglaną przelać na sitku wrzącą wodą.
  3. Wszystkie warzywa, włącznie z kaszą, przełożyć do garnuszka, zalać wodą i gotować do miękkości warzyw.
  4. Osobno ugotować mięso.
  5. Po ugotowaniu wszystko razem zmiksować na gładki krem.
  6. Dodać oliwę i wymieszać.
  7. W razie potrzeby rozrzedzić wodą lub dolać wody w trakcie gotowania.

Komentarze

Popularne posty