Zupka dyniowa



Czas: ok. 30 minut
Porcja: ok. 100 g
Całkowity koszt: ok. 1 zł
(po 4 miesiącu życia)



Składniki:
  • 5 mini marchewek baby (mrożonych) 
  • ok. 50 g dyni
  • 3 cm korzeń pietruszki
  • 1/2 małego jabłka
  • 1/2 łyżeczki oleju rzepakowego
  • ok. 150 ml wody
  • 1 płaska łyżeczka kleiku kukurydzianego
Przygotowanie:
  1. Wszystkie warzywa dokładnie umyć, obrać i pokroić na kawałki razem z jabłkiem.
  2. Przełożyć do garnuszka, zalać wodą i gotować do miękkości warzyw.
  3. Po ugotowaniu zmiksować na gładki krem.
  4. Dodać kleik i olej. Wszystko dokładnie wymieszać.
  5. W razie potrzeby rozrzedzić wodą lub dolać wody w trakcie gotowania.

Komentarze

Popularne posty