Walentynkowa pychotka


Czas przygotowania: ok. 30 minut
Porcja: ok. 4 porcje
Całkowity koszt:ok. 12 zł
Składniki:
  • mrożone truskawki
  • opak. serka mascarpone
  • mały jogurt naturalny
  • biszkopty
  • mocny napar kawowy
  • 1 tabliczka czekolady
  • cukier do smaku (ok. 4 łyżek)-można użyć miodu
Przygotowanie:
  1. Przygotować napar kawowy i go schłodzić. Można dodać do niego odrobinę dowolnego alkoholu.
  2. Serek mascarpone zmiksować z cukrem i 2 łyżkami jogurtu naturalnego.
  3. Wcześniej rozmrożone truskawki zmiksować na mus. Posłodzić do smaku.
  4. Biszkopty moczyć w naparze i wyłożyć nimi dno pucharków.
  5. Następnie na przemian nakładać serek z musem.
  6. Wierzch posypać startą czekoladą i udekorować dowolnymi owocami.

Komentarze

Popularne posty