Walentynkowa pychotka
Czas przygotowania: ok. 30 minut
Porcja: ok. 4 porcje
Całkowity koszt:ok. 12 zł
Składniki:
- mrożone truskawki
- opak. serka mascarpone
- mały jogurt naturalny
- biszkopty
- mocny napar kawowy
- 1 tabliczka czekolady
- cukier do smaku (ok. 4 łyżek)-można użyć miodu
- Przygotować napar kawowy i go schłodzić. Można dodać do niego odrobinę dowolnego alkoholu.
- Serek mascarpone zmiksować z cukrem i 2 łyżkami jogurtu naturalnego.
- Wcześniej rozmrożone truskawki zmiksować na mus. Posłodzić do smaku.
- Biszkopty moczyć w naparze i wyłożyć nimi dno pucharków.
- Następnie na przemian nakładać serek z musem.
- Wierzch posypać startą czekoladą i udekorować dowolnymi owocami.
Komentarze
Prześlij komentarz