Sałatka makaronowa z oliwkami

Całkowity czas: ok. 30 minut
Porcja: 4 porcje
Całkowity koszt: ok. 15 zł

Składniki:

  • ok. 200 g kolorowego makaronu kokardki
  • garść czarnych oliwek
  • 3 ogórki konserwowe
  • słoiczek marynowanych pieczarek
  • pęczek natki pietruszki
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka ostrej musztardy
  • 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
  1. Makron ugotować al dente i odsączyć dokładnie z wody.
  2. Pieczarki, ogórki oraz oliwki porządnie odsączyć z zalewy.
  3. Ogórki pokroić w kostkę i pieczarki jeśli trzeba.
  4. Pietruszkę drobno posiekać.
  5. Z jogurtu, musztardy i majonezu sporządzić sos, doprawiając solą i pieprzem.
  6. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą połączyć i doprawić jeszcze do smaku.

Komentarze

Popularne posty