Ziemniaczane szaszłyki

Całkowity czas: ok.  30 minut
Porcja: ok. 3 porcje
Całkowity koszt: ok.
5 zł

Składniki:
  • 1/2 kg ziemniaków
  • ok. 50 ml oliwy
  • sól
  • 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki lub ostrej do smaku
Przygotowanie:
  1. Ziemniaki obrać, umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.
  2. Następnie pokroić je na talarki gr. mn. 2-3 mm.
  3. Talarki obtoczyć w oleju i przyprawach.
  4. Nabijać na patyczki do szaszłyków.
  5. Gotowe poukładać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 C (termoobieg+grill) przez ok 15 minut. 
  6. Sprawdzić po upływie czasu czy są już gotowe.

Komentarze

Popularne posty