Sałatka z rukoli i winogron

Całkowity czas: ok.  15 minut
Porcja: ok. 3 porcje
Całkowity koszt: ok.
8 zł

Składniki:

  • 2 garści rukoli
  • kilka winogron (zielone i fioletowe)
  • garść orzechów włoskich
  • ok. 30 g sera parmezan
winegret:
  • ok. 100 ml oliwy z oliwek lub innej
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka miodu
  • sól, pieprz
Przygotowanie:
  1. Winogrona umyć i podzielić na połówki.
  2. Sałatę umyć i osuszyć.
  3. Orzechy posiekać.
  4. Do słoiczka  wlać składniki winegret. Zakręcić go i mocno potrząsnąć. 
  5. Rukolę, winogrona i orzechy wymieszać razem z sosem tuż przed podaniem.
  6. Wierzch posypać startym serem.

Komentarze

Popularne posty