Pyszne ziemniaczki

Całkowity czas: ok. 1 godz.
Porcja: ok. 3-4 porcje
Całkowity koszt:
4 zł


Składniki:
  • 500 g ziemniaków
  • 2 małe cukinie
  • 1 czerwona cebula
  • 2 gałązki świeżego tymianku
  • sól, pieprz
  • szczypiorek
  • oliwa
  • odrobina wody
Przygotowanie:
  1. Ziemniaki obrać i pokroić w dość cienkie talarki.
  2. Cukinię umyć i również pokroić w krążki.
  3. Cebulę posiekać w talarki.
  4. Szczypiorek drobno posiekać.
  5. Naczynie do zapiekania skropić oliwą, przełożyć do niego wszystkie składniki (oprócz szczypiorku). 
  6. Doprawić solą, pieprzem i świeżym tymiankiem. dokładnie połączyć składniki.
  7. Wierzch skropić ponownie oliwą. 
  8. Podlać odrobiną wody.
  9. Zapiekać w piekarniku (bez przykrycia) ok. 40 minut do momentu, aż ziemniaczki będą miękkie i lekko zarumienione.
  10. Przed podaniem posypać szczypiorkiem.

Komentarze

Popularne posty