Zapiekanka chlebowa

Całkowity czas przygotowania: ok. 40 minut
Porcja: ok. 3 porcje
Całkowity koszt:ok. 12 zł

Składniki:
  • ok. 10 kromek czerstwego razowego chleba lub innego
  • 10 plasterków salami
  • 15 plasterków sera
  • ogórki korniszone
  • 2 jajka
  • pieprz , sól
  • posiekany szczypiorek 
  • ketchup
  • 1 łyżka mleka
Przygotowanie:
  1. Jajko roztrzepać z mlekiem, solą i pieprzem.
  2. Naczynie do zapiekania wysmarować masłem.
  3. Każdą kromkę chleba, obtoczyć w masie jajecznej i układać w naczyniu dachówkowo, na przemiennie z salami, pokrojonymi ogórkami w krążki i serem.
  4.  Na wierzch zapiekanki wyłożyć dodatkowo plasterki sera i polać ketchupem.
  5. Zapiekać ok. 15 minut w 180 C (termoobieg).
  6. Podawać posypane posiekanym szczypiorkiem.

Komentarze

Popularne posty