Łosoś w bakaliowej skorupce
Czas: ok. 30 minut
Porcja: 1 porcja
Całkowity koszt: ok. 8 zł
Składniki:
- 1 filet z łososia ze skórą bez ości
- 1 płaska łyżeczka słodkiej czerwonej papryki
- szczypta ostrej mielonej papryki
- sok z ½ cytryny
- 1 łyżka miodu
- 2 łyżki musli bakaliowego
- 1 łyżka oleju
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
- Musli delikatnie rozbić wałkiem i połączyć z przyprawami, sokiem z cytryny i miodem.
- Naczynie do zapiekania wyłożyć folią aluminiową (użyć jej więcej, aby można było zawinąć nią wierzch ryby).
- Łososia ułożyć na folii skórą do dołu. Wierzch ryby pokryć przygotowaną mieszanką bakaliową. Skropić olejem i zawinąć w folię aluminiową.
- Piec w piekarniku nagrzanym do 200 C (termoobieg) około 20 minut.
- Super smakuje z zapiekanymi ziołowymi ziemniaczkami.



Komentarze
Prześlij komentarz