Łosoś w bakaliowej skorupce


Czas: ok. 30 minut
Porcja: 1 porcja
Całkowity koszt: ok. 8 zł


Składniki:
  • 1 filet z łososia ze skórą bez ości
  • 1 płaska łyżeczka słodkiej czerwonej papryki
  • szczypta ostrej mielonej papryki
  • sok z ½ cytryny
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżki musli bakaliowego
  • 1 łyżka oleju
  • sól
  • pieprz


Przygotowanie:
  1. Musli delikatnie rozbić wałkiem i połączyć z przyprawami, sokiem z cytryny i miodem.
  2. Naczynie do zapiekania wyłożyć folią aluminiową (użyć jej więcej, aby można było zawinąć nią wierzch ryby).
  3. Łososia ułożyć na folii skórą do dołu. Wierzch ryby pokryć przygotowaną mieszanką bakaliową. Skropić olejem i zawinąć w folię aluminiową.
  4. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 C (termoobieg) około 20 minut.
  5. Super smakuje z zapiekanymi ziołowymi ziemniaczkami.

Komentarze

Popularne posty