Zupka szpinakowa
Czas: ok. 30 minut
Porcja: ok. 100 g
Całkowity koszt: ok. 1 zł
(po 6 miesiącu życia)
Składniki:
- 1 duży ziemniak
- 2-3 krążki mrożonego szpinaku
- 3 cm korzeń pietruszki
- mały krążek cebulki
- 1/2 małego jabłka
- 10 g ugotowanego mięsa z kurczaka
- 1/2 łyżeczki masła
- ok. 150 ml wody
- odrobina soku z cytryny
Przygotowanie:
- Warzywa przełożyć do garnuszka, zalać wodą i ugotować do miękkości.
- Osobno ugotować mięso.
- Po ugotowaniu zmiksować na gładki krem razem z ugotowanym mięsem.
- Do ciepłego dania dodać masełko i sok z cytryny. Wszystko dokładnie wymieszać.
- W razie potrzeby rozrzedzić wodą lub dolać wody w trakcie gotowania.
Komentarze
Prześlij komentarz