Zupka jarzynowa II
Czas: ok. 30 minut
Porcja: ok. 100 g
Całkowity koszt: ok. 1 zł
(po 4 miesiącu życia)
Składniki:
Przygotowanie:
Porcja: ok. 100 g
Całkowity koszt: ok. 1 zł
(po 4 miesiącu życia)
Składniki:
- 1 marchewka
- 1 mały ziemniak
- 3 cm korzeń pietruszki
- 1 różyczka brokuła
- 1/2 małego jabłka
- 1/2 łyżeczki oliwy
- ok. 150 ml wody
- 1 płaska łyżeczka kleiku kukurydzianego
Przygotowanie:
- Warzywa przełożyć do garnuszka, zalać wodą i ugotować do miękkości razem z jabłkiem.
- Po ugotowaniu zmiksować na gładki krem.
- Do ciepłego dania dodać klei i oliwę. Wszystko dokładnie wymieszać.
- W razie potrzeby rozrzedzić wodą lub dolać wody w trakcie gotowania.
Komentarze
Prześlij komentarz