Króliczek w jarzynkach
Czas: ok. 30 minut
Porcja: ok. 150 g
Całkowity koszt: ok. 1 zł
(po 6 miesiącu życia)
Porcja: ok. 150 g
Całkowity koszt: ok. 1 zł
(po 6 miesiącu życia)
Składniki:
- 1 duża marchewka
- 3 cm korzeń pietruszki
- 1 mały ziemniak
- 1/2 małego jabłka
- 10 g ugotowanego mięsa z królika
- 1/2 łyżeczki masła
- ok. 180 ml wody
- 1 łyżka kaszy jaglanej
- 1/2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 1 krążek cebulki
- Warzywa przełożyć do garnuszka wraz z kaszą i koncentratem, zalać wodą i ugotować do miękkości.
- Osobno ugotować mięso.
- Po ugotowaniu zmiksować na gładki krem razem z ugotowanym mięsem.
- Do ciepłego dania dodać masło. Wszystko dokładnie wymieszać.
- W razie potrzeby rozrzedzić wodą lub dolać wody w trakcie gotowania.
- Jeśli dani będzie za kwaśne dolać soku jabłkowego.
Komentarze
Prześlij komentarz