Zupka ze szpinakiem
Czas: ok. 30 minut
Porcja: ok. 150 g
(po 5 miesiącu życia)
Składniki:
- 80 g marchewki
- 15 g mrożonego szpinaku
- 1/2 ziemniaka (małego)
- ok. 10 g ugotowanego mięsa indyczego (ok. 1 łyżka posiekanego mięsa)
- 1 łyżeczka oliwy
- ok. 150 ml wody
- 3 g kleiku glutenowego (początki wprowadzania glutenu, wg normy ma być 2-3 g (1/2 łyżeczki) na 100 ml wody)
Przygotowanie:
- Warzywa dokładnie umyć, obrać i pokroić na kawałki.
- Wszystkie warzywa przełożyć do garnuszka, zalać wodą i gotować do miękkości.
- Osobno ugotować mięso.
- Po ugotowaniu wszystko razem zmiksować na gładki krem.
- Do ciepłego dania dodać oliwę i kleik glutenowy, wymieszać.
- W razie potrzeby rozrzedzić wodą lub dolać wody w trakcie gotowania.
Komentarze
Prześlij komentarz