Zupka jarzynowa z soczewicą
Czas: ok. 30 minut
Porcja: ok. 150 g
(po 5 miesiącu życia)
Składniki:
- 1 duża marchew
- 1 mały ziemniak
- 1 kopiata łyżeczka czerwonej soczewicy
- 1 łyżeczka oliwy
- ok. 150 ml wody
- 1 łyżka płatków jaglanych
Przygotowanie:
- Warzywa dokładnie umyć, obrać i pokroić na kawałki.
- Soczewicę przepłukać na sicie.
- Wszystkie warzywa, wraz z soczewicą, przełożyć do garnuszka, zalać wodą i gotować do miękkości.
- 5 minut przed końcem gotowania wsypać płatki jaglane.
- Po ugotowaniu wszystko razem zmiksować na gładki krem.
- Dodać oliwę i wymieszać.
- W razie potrzeby rozrzedzić wodą lub dolać wody w trakcie gotowania.
Komentarze
Prześlij komentarz