Zupka buraczana
Czas: ok. 30 minut
Porcja: ok. 150 g
(po 5 miesiącu życia)
Składniki:
Przygotowanie:
Porcja: ok. 150 g
(po 5 miesiącu życia)
Składniki:
- 30 g marchewki
- 1 średni ziemniak
- 10 g pietruszki (korzeń, ok. 3 cm)
- ok. 10 g ugotowanego mięsa indyczego ( ok. 1 łyżka posiekanego mięsa)
- 1/2 łyżeczki kleiku glutenowego (początek wprowadzania glutenu)
- 1 łyżeczka oliwy
- ok. 150 ml wody
- 3 łyżki soku z buraka
Przygotowanie:
- Warzywa dokładnie umyć, obrać i pokroić na kawałki.
- Wszystkie warzywa przełożyć do garnuszka, zalać wodą i gotować do miękkości warzyw.
- Osobno ugotować mięso.
- Po ugotowaniu wszystko razem zmiksować na gładki krem.
- Do ciepłego dania dodać oliwę i kleik, wymieszać.
- W razie potrzeby rozrzedzić wodą lub dolać wody w trakcie gotowania.
Komentarze
Prześlij komentarz