Krupniczek jaglany
Czas: ok. 30 minut
Porcja: ok. 150 g
(po 5 miesiącu życia)
Składniki:
- 30 g marchewki
- 7 g korzenia selera
- 1/2 ziemniaka (małego)
- 8 g pietruszki (korzeń, ok. 3 cm)
- ok. 10 g ugotowanego mięsa indyczego
- 1 łyżka kaszy jaglanej
- 1 łyżeczka oliwy
- ok. 150 ml wody
Przygotowanie:
- Warzywa dokładnie umyć, obrać i pokroić na kawałki.
- Kaszę jaglaną przelać na sitku wrzącą wodą.
- Wszystkie warzywa, włącznie z kaszą, przełożyć do garnuszka, zalać wodą i gotować do miękkości warzyw.
- Osobno ugotować mięso.
- Po ugotowaniu wszystko razem zmiksować na gładki krem.
- Dodać oliwę i wymieszać.
- W razie potrzeby rozrzedzić wodą lub dolać wody w trakcie gotowania.
Komentarze
Prześlij komentarz