Zupka dyniowa
Czas: ok. 30 minut
Porcja: ok. 100 g
Całkowity koszt: ok. 1 zł
(po 4 miesiącu życia)
Składniki:
- 5 mini marchewek baby (mrożonych)
- ok. 50 g dyni
- 3 cm korzeń pietruszki
- 1/2 małego jabłka
- 1/2 łyżeczki oleju rzepakowego
- ok. 150 ml wody
- 1 płaska łyżeczka kleiku kukurydzianego
- Wszystkie warzywa dokładnie umyć, obrać i pokroić na kawałki razem z jabłkiem.
- Przełożyć do garnuszka, zalać wodą i gotować do miękkości warzyw.
- Po ugotowaniu zmiksować na gładki krem.
- Dodać kleik i olej. Wszystko dokładnie wymieszać.
- W razie potrzeby rozrzedzić wodą lub dolać wody w trakcie gotowania.
Komentarze
Prześlij komentarz