Ziemniaczane szaszłyki
Całkowity czas: ok. 30 minut
Porcja: ok. 3 porcje
Całkowity koszt: ok. 5 zł
Składniki:
Porcja: ok. 3 porcje
Całkowity koszt: ok. 5 zł
Składniki:
- 1/2 kg ziemniaków
- ok. 50 ml oliwy
- sól
- 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki lub ostrej do smaku
- Ziemniaki obrać, umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.
- Następnie pokroić je na talarki gr. mn. 2-3 mm.
- Talarki obtoczyć w oleju i przyprawach.
- Nabijać na patyczki do szaszłyków.
- Gotowe poukładać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 C (termoobieg+grill) przez ok 15 minut.
- Sprawdzić po upływie czasu czy są już gotowe.
Komentarze
Prześlij komentarz