Sałatka z rukoli i winogron
Całkowity czas: ok. 15 minut
Porcja: ok. 3 porcje
Całkowity koszt: ok. 8 zł
Składniki:
Porcja: ok. 3 porcje
Całkowity koszt: ok. 8 zł
Składniki:
- 2 garści rukoli
- kilka winogron (zielone i fioletowe)
- garść orzechów włoskich
- ok. 30 g sera parmezan
- ok. 100 ml oliwy z oliwek lub innej
- 2 łyżki octu balsamicznego
- 1 łyżeczka miodu
- sól, pieprz
- Winogrona umyć i podzielić na połówki.
- Sałatę umyć i osuszyć.
- Orzechy posiekać.
- Do słoiczka wlać składniki winegret. Zakręcić go i mocno potrząsnąć.
- Rukolę, winogrona i orzechy wymieszać razem z sosem tuż przed podaniem.
- Wierzch posypać startym serem.
Komentarze
Prześlij komentarz