Jaglane pancakes z owocami
Czas: ok. 30 minut
Porcja: ok. 8 placuszków
Całkowity koszt: ok. 6 zł
Składniki:
Porcja: ok. 8 placuszków
Całkowity koszt: ok. 6 zł
Składniki:
- 100 g mąki jaglanej (zmielić kaszę jaglaną)
- 2 jajka
- 1 banan
- 1 łyżeczka miodu
- szczypta cynamonu
- 1/2 łyżeczki sody
- szczypta soli
- 1 łyżka wiórków kokosowych
- malinki
- gorzka czekolada
- mały kubek jogurtu naturalnego+1 łyżeczka miodu
- Jajka połączyć mikserem z bananem, cynamonem, wiórkami kokosowymi, sodą oraz łyżeczką miodu.
- Następnie dodać mąkę jaglaną. Wszystko razem dokładnie połączyć. Ciasto jest ciut rzadsze od ciasta naleśnikowego. Jeśli wolicie gęstsze dodajcie więcej mąki jaglanej.
- Na rozgrzaną patelnie z odrobiną oleju, wlewać po 2 łyżki na jedną porcję placuszka. Smażyć ok. 2 minut z każdej strony, na średnim ogniu, aż się zarumienią.
- Jogurt połączyć z miodem.
- Placuszki podawać polane miodem, posypane malinkami i startą czekoladą.
Komentarze
Prześlij komentarz