Surówka z kalarepy
Czas: ok. 20 minut
Porcja: ok. 4 porcje
Całkowity koszt: ok. 6 zł
Składniki:
- 2 kalarepy
- 2 jabłka
- 50 g sera pleśniowego
- garść siekanych orzechów włoskich
- 2 garści sałaty rukoli
- 2 łyżki jogurtu naturalnego greckiego
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka octu balsamicznego
- sól, pieprz
- Kalarepę oczyścić i pokroić w kostkę.
- Jabłka umyć i razem ze skórką pokroić w kostkę.
- Ser pleśniowy również pokroić w kostkę.
- Orzechy posiekać.
- Rukolę umyć i osuszyć.
- Jogurt naturalny połączyć z majonezem i octem balsamicznym. Doprawić solą i pieprzem.
- Wszystkie składniki surówki razem połączyć.
- Ewentualnie doprawić solą i pierzem.
Komentarze
Prześlij komentarz