Zapiekanka chlebowa
Całkowity czas przygotowania: ok. 40 minut
Porcja: ok. 3 porcje
Całkowity koszt:ok. 12 złSkładniki:
- ok. 10 kromek czerstwego razowego chleba lub innego
- 10 plasterków salami
- 15 plasterków sera
- ogórki korniszone
- 2 jajka
- pieprz , sól
- posiekany szczypiorek
- ketchup
- 1 łyżka mleka
- Jajko roztrzepać z mlekiem, solą i pieprzem.
- Naczynie do zapiekania wysmarować masłem.
- Każdą kromkę chleba, obtoczyć w masie jajecznej i układać w naczyniu dachówkowo, na przemiennie z salami, pokrojonymi ogórkami w krążki i serem.
- Na wierzch zapiekanki wyłożyć dodatkowo plasterki sera i polać ketchupem.
- Zapiekać ok. 15 minut w 180 C (termoobieg).
- Podawać posypane posiekanym szczypiorkiem.
Komentarze
Prześlij komentarz