Minipuddingi migdałowo-truskawkowe
Czas przygotowania: ok. 30 minut
Porcja: ok. 6-8 babeczek
Całkowity koszt:ok. 6 złSkładniki:
- 75 g mąki pszennej
- 50 g miękkiego masła
- 50 cukru
- 1 jajko
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 25 g mielonych migdałów
- 1 łyżka mleka
- 6 łyżek konfitury truskawkowej (ja wykorzystałam swoją domową)
- Mikserem utrzeć masło z cukrem.
- Następnie cały czas mieszając, stopniowo dodawać jajko, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, mleko i na końcu migdały.
- Foremki papierowe włożyć do formy na muffinki.
- Na dno papierowych foremek nałożyć po 1 łyżce konfitury, a następnie na nich umieścić utartą masę, wyrównując jej wierzch.
- Piec puddingi w nagrzanym piekarniku do 180 C (termoobieg) przez około 15 minut.
- Po upieczeniu delikatnie pozdejmować papierowe foremki z puddingów. Jeśli na foremkach pozostała konfitura, wybrać ją łyżeczką i polać nią puddingi.
- Podawać ciepłe.
Komentarze
Prześlij komentarz