Surówka z kalarepy

Czas: ok. 20 minut
Porcja: ok. 4 porcje
Całkowity koszt: ok. 6 zł
Składniki:
  • 2 kalarepy
  • 2 jabłka
  • 50 g sera pleśniowego
  • garść siekanych orzechów włoskich
  • 2 garści sałaty rukoli
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego greckiego
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • sól, pieprz
Przygotowanie:
  1. Kalarepę oczyścić i pokroić w kostkę.
  2. Jabłka umyć i razem ze skórką pokroić w kostkę.
  3. Ser pleśniowy również pokroić w kostkę.
  4. Orzechy posiekać.
  5. Rukolę umyć i osuszyć.
  6. Jogurt naturalny połączyć z majonezem i octem balsamicznym. Doprawić solą i pieprzem.
  7. Wszystkie składniki surówki razem połączyć.
  8. Ewentualnie doprawić solą i pierzem.

Komentarze

Popularne posty